Met Zonatlas zien of zon op jouw dak mogelijk is


Met de Zonatlas kunnen inwoners en bedrijven nu in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. De acht gemeenten in de regio Alkmaar hebben gezamenlijk deze Zonatlas laten maken. De atlas is te vinden via www.zonatlas.nl/regio-alkmaar.


Wethouders bij Zonatlas

Rekenmodule
De Zonatlas laat inwoners en bedrijven in één oogopslag zien of het rendabel is zonnepanelen aan te leggen op hun dak. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van hoogtekaarten, waarmee een zeer nauwkeurig 3D-model wordt gebouwd. Hierdoor is niet alleen te zien of een dak goed georiënteerd ligt op de zon, maar ook of andere gebouwen of bomen, schoorstenen en dakkapellen schaduw geven. De atlas geeft aan hoeveel panelen geplaatst kunnen worden en wat het rendement daarvan is. Met een eenvoudige rekenmodule wordt direct duidelijk wat de investering zal opleveren. In de afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen flink naar beneden gegaan. Voor particulieren is het inmiddels een uiterst rendabele investering geworden.

'Met een eenvoudige rekenmodule wordt direct duidelijk wat de investering zal opleveren'

Deelnemers
De deelnemende gemeenten zijn Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft- De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer. Met de gezamenlijke lancering van de Zonatlas willen zij energieopwekking via zonne-energie een impuls geven. De kaart is mede mogelijk gemaakt door HVC, die een korting voor haar aandeelhouders heeft bedongen. 

Meer informatie
Voor vragen over de werking van de Zonatlas kunt u contact opnemen met het Servicepunt Duurzame Energie van Provincie Noord-Holland via het e-mailadres zonatlas@servicepuntde.nl.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH