Bough Bikes en EnergyGo Alkmaarse genomineerden voor de Let’s DO Award

De Alkmaarse voorronde van de Let’s DO-Award vond op woensdagmiddag 28 augustus plaats tijdens een mini-symposium over maatschappelijk verantwoord & duurzaam ondernemen bij GP Groot. Zes bedrijven presenteerden hun verhaal.

Het publiek en de jury, bestaande uit Jan Nagengast (wethouder), Martha Klein (bestuur DOinNWH) en Frans Latjes (GP Groot), hadden veel waardering voor de mooie verhalen van de duurzame ondernemers, die stuk voor stuk in een crisistijd kansen creëren en pakken. 
Ook was het publiek en de jury het eens dat Bough Bikes en EnergyGo de meest innovatieve verhalen hadden.

Minisymposium
Voorafgaand vertelde Gastheer Frans Latjes van GP Groot, hoe zij binnen hun keten bedrijven helpt inzicht te krijgen in, waar zij staan met MVO door een MVO scan uit te voeren. GP Groot stimuleert het verduurzamen van de keten. De scan werkt niet alleen klantenbindend, ook vraagt de markt erom. "Voor ons opent de MVO scan deuren bij gemeente en waterschappen” vertelde Peter Mul van Mul Boomverzorging. Zelf zijn zij altijd bezig te kijken waar processen slimmer kunnen om het werk voor mensen minder belastend te maken en energie te besparen waar mogelijk. Schrijver van het boek Duurzame winst voor MKB en voortrekker van Koplopersproject in Friesland, Jaap de Vries sloot het symposium af.

Deelnemers
De overige deelnemende innovatieve duurzame ondernemers waren Jan Gunneweg van Bough Bikes, Jerry Breg en Nico Berger van de TelefoonCentrale, Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket, Marcel van Elswijk van EnergyGo, Ruud Steur van Florapro® en Pieter-Jan Duineveld van Ranzijn. Zes bedrijven presenteerden hun verhaal na een minisymposium tijdens de voorronde van de Let's Do-Award in Alkmaar. 

Let’s DO Award
De Let’s DO Award is een prijs voor MKB-ondernemingen die succesvol zijn door duurzame innovaties toe te passen in hun bedrijfsprocessen, producten en/of diensten.

De Let’s DO Award is een initiatief van het business netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland (DOinNWH) welke voor het eerst is uitgerold in de HAL-regio in nauwe samenwerking met HDC Media, Rabobank Alkmaar e.o. en de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Wie meer wil weten over de Let’s DO Award, kan contact opnemen met Ans Ursem: e: a.ursem@fairbusiness.nl t: 0625456642

logo rabobank foundingpartner DOinNWH