Werkconferentie Sterren Dichtbij tegen lichtvervuiling

Provincie Noord-Holland en de Milieufederatie Noord-Holland organiseren in samenwerking met C-REALIST de workshop ‘Sterren dichterbij’ op 4 februari van 13.00 tot 18.00 uur in het Provinciehuis in Haarlem aan Houtplein 33. 

Op de bijeenkomst worden de deelnemers meegenomen in de aanpak van Sterren Dichterbij. Het doel van de workshop is in verschillende regio’s netwerken een handvat te bieden om op eenvoudige wijze in hun regio meer lichten uit te (laten) doen. Dit is voordelig voor mensen, natuur en de portemonnee: Meer nacht voor minder geld. En natuurlijk energiebesparing!

Op de workshop wordt een aanpak aangereikt om ook in lastige situaties met mensen in gesprek te komen over de verlichting en of het eventueel minder kan.

Het streven is dat na de bijeenkomst verschillende groepjes mensen in door hen gekozen regio’s de handen ineen slaan en met elkaar proberen een gebied donkerder te maken. Ze kunnen daarbij eventueel gefaciliteerd worden door de Milieufederatie. De provincie zou graag de Kust donkerder maken, en ook in het Gooi een groepje starten om lichthinder op te lossen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erna Krommendijk van Milieufederatie Noord-Holland. 

Aanmelden graag onder vermelding van Sterren Dichterbij.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH