Vitasys wint Award Duurzaam Ondernemen Medemblik

De Award Duurzaam Ondernemen 2013 is gewonnen door Vitasys (Zwaagdijk-Oost). Wethouder Kasper Gutter reikte de prijs op donderdag 19 september uit aan directeur Tim van Dam omdat Vitasys zich onderscheidt met het aanbieden van een digitale infrastructuur aan klanten. Hierdoor kunnen veel werkzaamheden aan computers op afstand worden gedaan.

De autokilometers van Vitasys-medewerkers aan opdrachtgevers blijven hiermee tot het hoogstnoodzakelijke beperkt. Met als resultaat: minder autokilometers en minder CO2 uitstoot. Patina Dakbedekkingen (Andijk) was ook genomineerd. Voor City Tours Medemblik was er een eervolle vermelding. 


Trotse ondernemers bij de uitreiking van de Duurzaam Medemblik Award!

De Award 2013 heeft de titel ‘Samen duurzaam groeien’ en is gemaakt door kunstenaar Corry Ammerlaan. Gerard Fit van de Energie Coöperatie West-Friesland (ECWF) bood de winnaar een energiescan aan met concreet advies over uitvoerbare mogelijkheden tot energiebesparing. 

Vitasys dat exact tien jaar bestaat, mag het komende jaar het logo voeren van Duurzaam Medemblik. Wethouder Kasper Gutter vindt de twee uitverkoren MKB-bedrijven koplopers ieder op hun gebied. "Duurzaam ontwikkelen daagt ons uit doelen slim met elkaar te combineren. Het vraagt om innovaties en het delen van kennis en kunde. Deze twee bedrijven brengen dat in de praktijk en de gemeente wil dat stimuleren.”

Patina
Patina Dakbedekkingen doet een goede aanzet tot CO2 neutrale bedrijfsvoering, vandaaruit investeert het bedrijf om een trede hoger op de energie prestatieladder te komen. Een duurzame inspanning zit ook in de producten die Patina aanbiedt: duurzaam energiebesparende daksystemen, bijvoorbeeld groene en witte daken.

City Tours
Een eervolle vermelding was er voor City Tours Medemblik dat dit jaar voor het eerst tussen kasteel Radboud, de Bijenstal, het Bakkerijmuseum en het stoommuseum een elektrische pendeldienst rijdt. De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers, iets dat de jury vanuit de sociale duurzaamheid graag ondersteunt. 

Duurzaam Medemblik
Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Want energiebesparing leidt tot geldbesparing en levert een positief milieurendement op. De gemeente is er van overtuigd dat duurzaam ondernemen en succesvol ondernemen samengaan.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH