Startsein bouw Urban Earthship

Het 'urban earthship' gaat er komen. Op het voormalige terrein van Multikabel aan de Helderseweg. Een woning die zelfvoorzienend is en gemaakt van zand voor zo’n €30.000. Het startsein voor de bouw wordt gelost op maandag 1 december door de wethouder duurzaamheid Jan Nagelgast. 

"Het idee geboren in samenwerking met Pepik Henneman van Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland, maar van oorsprong is de bedenker de Amerikaan Michael Reynolds", geeft Cees Hiemstra aan, die de eerste plannen op de Dag van de Duurzaamheid (10.10) presenteerde tijdens het Powerhouse programma 2013.

Voor het project hebben volgens Hiemstra ruim 250 personen en/of bedrijven kennis, diensten en/of producten ingebracht. Een groot deel van de
 samenwerking zal zijn met de stichting Stimulering autarkische woningen Alkmaar (Sawa), een onderzoeker, regionale ondernemers en de gemeente Alkmaar. `

Onderzoek

De gemeente stelt de grond voor drie jaar beschikbaar, zo vermeldt ook het Noordhollands Dagblad. Het doel van het urban earthship is dat dit de komende twee jaar gebruikt wordt als onderzoekscase op het gebied van energie en luchtvochtigheid. 

Lees het premium verslag op de site van het Noordhollands Dagblad.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH