Uitnodiging en programma MVO Café Alkmaar

Op donderdag 17 oktober a.s. organiseert MVO4Holland het MVO Café op de eigen locatie "Academie van de Zon" in Alkmaar. De adviseurs van MVO4Holland organiseren deze MVO Cafés regelmatig om (lokale) duurzame ondernemers met elkaar in contact te brengen en om geïnteresseerde ondernemers kennis te laten maken met de verschillende aspecten van duurzame bedrijfsvoering.


Op deze middag bieden zij de volgende workshops aan:

 • Bepaal uw positie op de duurzaamheidsladder onder leiding van Birgit van Oijen en Marlies van Echteld.

  Hoe duurzaam bent u eigenlijk al? In de knusse omgeving van de bibliotheek van de Academie van de Zon wordt u uitgedaagd om kleur te bekennen. Op welke positie zou u uzelf plaatsen op een schaal van 1 - 10? En hoe verhoudt uw duurzaamheidsgehalte zich tot dat van de andere deelnemers? Wat kunt u doen om nog verder te stijgen op deze duurzaamheidsladder? Welke tips hebben de andere deelnemers? Birgit van Oijen, MVO-adviseur en Marlies van Echteld, communicatie adviseur, zullen dit interactieve spel begeleiden.
 • Een MVO debat onder leiding van Saskia van der Werff.

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat is toch zo duidelijk als wat? Of toch niet? Aan de hand van een paar pittige stellingen dagen wij u uit om deel te nemen aan het MVO debat. Vaak blijkt "het goede doen" toch iets ingewikkelder te liggen dan het aan de oppervlakte lijkt. Laat u tijdens dit debat uitdagen of u vast wilt houden aan uw stellingname of u door een pittige discussie laat overtuigen door de argumenten van de tegenpartij. Saskia van der Werff, filosoof en bedrijfskundige, zal dit debat leiden.
 • Kennismaking met een duurzame ondernemer in bloei onder begeleiding van Jolien van der Werff.

  Ruud Steur is eigenaar van Florapro®. Hij is duurzame bloemist met een zaak in Alkmaar en een in Oosthuizen. Zijn bedrijf voldoet aan de criteria van de Barometer Duurzame Bloemist. Waarom heeft hij qua onderscheidend vermogen gekozen voor duurzaamheid en welke obstakels is hij onderweg tegengekomen? En welke toekomst ziet hij voor zijn branche qua duurzaamheid. Welke tips heeft hij voor andere ondernemers die ook het duurzame pad willen bewandelen? Jolien van der Werff, adviseur, zal deze kennismaking begeleiden.
 • Netwerken onder genot van een drankje en een hapje. 

  Deelnemers kunnen 's middags twee keer kiezen voor deelname aan een workshop. Na afloop is er gelegenheid tot netwerken onder het genot van een drankje en een duurzaam hapje èn om kennis te maken met de duurzame producten of dienstverlening van de andere bezoekers.

Voor andere informatie over en aanmelden voor dit MVO Café: http://mvo4holland.wordpress.com/ons-mvo-cafe/.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH