Topdag Powerhouse 2012

Goede sfeer, bergen aan informatie & inspiratie en veel gelegenheid tot netwerken. Dat was de bedoeling van DOinNWH en HDC-media, de krachten achter het Powerhouse, en afgaand op de vele reacties van partners en deelnemers zijn we daar ook goed in geslaagd.

U kunt hier alvast enkele foto's bekijken.
Binnenkort op deze website meer indrukken, bijdragen en follow-up van deze bruisende dag in het Joods Werkdorp in Slootdorp.

Werk-in-uitvoering Innovatiesnelweg:

Verduurzamen gebouw De Dukdalf binnen 48 uur

Om in de praktijk te laten zien wat het project Innovatiesnelweg voor het verduurzamen van de bouwkolom hebben ze speciaal voor de dag van de duurzaamheid en het PowerHouse-evenement een grootse actie opgezet. Binnen 48 uur is met verenigde krachten het dorpshuis De Dukdalf in Wieringerwerf, gemeente Hollands Kroon, verduurzaamd en het gebouw energieneutraal gemaakt.

Lees verder


Dubbele winnaars actie SamenZonneEnergie van Hollands Kroon gehuldigd in het PowerHouse

In het PowerHouse op 10 oktober reikte wethouder Meskers een prijs uit aan twee inwoners van Hollands Kroon. Mevrouw De Graaf en de heer Esselink uit Wieringerwerf hadden meegedaan aan een actie van SamenZonneEnergie en wonnen hiermee een HEM-systeem. Met het 'Home Energy Management'-systeem hebben de winnaars thuis controle over het stroomverbruik van alle elektrische apparaten.

Lees verder


DOinNWH bij Duurzame Dates

Op dinsdag 9 oktober vonden de Duurzame Dates plaats in De Helderse Vallei in de Gemeente Den Helder. Gedeputeerde Jaap Bond ontving van wethouder Suzanne den Dulk een koffer met alle Noord-Hollandse initiatieven. Gemeente Den Helder was dit jaar gaststad voor de Duurzame Dates.

Het was een inspirerende bijeenkomst voor initiatiefnemers, experts en genodigden. De Duurzame Dates werden ingeluid door het theater programma van Tjerk Ridder "Trekhaak gezocht'. Liftend met een caravan - zonder auto - reisde hij van Utrecht naar Istanboel onder het motto 'je hebt anderen nodig om verder te komen'. Een absolute aanrader, zie: www.trekhaakgezocht.nl

Namens DOinNWH schoof Martha Klein als expert aan tafel bij de Texelse Jacco Boersen en zijn vader met hun initiatief van een duurzame, biologische, betaalbare en betrouwbare gewas beschermingsmethode voor de fruitteelt. En vervolgens bij Lisa Boerop met haar idee "Wijsheid voor houdbaarheid' en Kirsha de Vries van de Omring die meer met scholen wil gaan samenwerken aan het thema 'Duurzame lijfstijl dus gezonde lijfstijl'.

Alle deelnemers kregen eveneens van DOinNWH een gratis toegangskaart voor The Powerhouse.

Zie ook Duurzame Dinsdag


logo rabobank foundingpartner DOinNWH