Workshop: ‘de groene veranderbril', een verfrissende blik om duurzaamheid te verankeren

In de workshop ‘de groene VERANDERBRIL’ kijken Ans Ursem en Cornalien Stolker van FairBusiness met een systemische blik naar wat verandering op het gebied van duurzaamheid vraagt van mensen. Beiden hebben de opleiding Systemisch Transitie Management gedaan.

"Naast aandacht generen voor duurzaam ondernemen bijvoorbeeld via de Let’s DO Award, gaat het voor FairBusiness vooral ook om het verankeren van duurzaamheid in organisaties en bedrijven. Zorgen dat het in het DNA van mensen binnen sijpelt en duurzaam denken en handelen een vanzelfsprekendheid wordt", aldus Ans Ursem.

Proces
"Het is een workshop die is ontwikkeld op zoek naar tools en manieren om duurzaamheid te verankeren in organisaties en bedrijven. Verankeren van duurzaamheid in bedrijven vraagt verandering…. en dat is een lastige en stuit vaak op weerstand. De coaches proberen vooral het emotionele proces te sturen… Lastig, maar het kan wel, want inzicht in systemische denken en tools die je zelf direct kunt toepassen, maken verankeren van duurzaamheid wat gemakkelijker."

Verdiepen
Ben jij verantwoordelijk voor het duurzaamheid- en/of MVO-beleid? Heb je er genoeg van dat het voor de meesten lijkt dat het ‘er extra bij’ komt in plaats van dat het uitgangspunt van denken en handelen is? Wil je meer impact hebben op het verankeren van duurzaamheid? Ben je bereid te kijken naar je eigen rol in veranderingsprocessen? Kom dan naar de workshop ‘De Groene Veranderbril, een verfrissende blik op hoe duurzaamheid succesvol te verankeren’.

Resultaat?
In de workshop: maak je kennis met Systemisch TransitieManagement (S-TM) en onze blik op verankering van duurzaamheid ervaar je hoe jij met een S-TM blik makkelijker leiding geeft aan verankeringsprocessen krijg je overzicht wat er nodig is om duurzaamheid succesvol te verankeren proef je hoe jij jouw impact op verankering kunt vergroten.

Wat krijg je?
Wij geven een korte introductie op hoe wij kijken naar logische lastigheden in verankeringsprocessen en ieders rol daarin. Via concrete handvatten en methodieken maak je kennis met mogelijkheden om duurzaamheid effectiever en sneller te verankeren. Methodieken waarbij recht wordt gedaan aan wat het van mensen vraagt om te veranderen. Samen met collega’s uit gemeenten, bedrijfsleven en adviesorganisaties gaan we een middag aan het werk.

Wanneer, waar en wat kost het voor wie
De workshops beginnen om 13.30 uur en sluiten om 17.30 uur af. Inloop met koffie en thee vanaf 13.00 uur. In het eerste halfjaar zijn data en plaats: 18 maart, Bussum – 10 april, Alkmaar – 22 mei, Bussum. Exacte locatie volgt later.

Kosten
De onderstaan de prijzen zijn inclusief koffie en thee en exclusief BTW:

€ 135 p.p. voor deelnemers van gemeenten en bedrijven
€ 95,- voor ZZP-ers
€ 95,- voor particulieren (incl. BTW)

Informatie: www.fairbusiness.nl / www.waterdrager.nl
Aanmelding: info@fairbusiness.nl of 06-25 45 66 42 (Ans Ursem).

Zoeken
Deel dit bericht