Stem op jouw winnaar van de Let's DO Award

Doe mee aan de publieksstemming van de Let's DO Award! Drie genomineerden doen mee aan de strijd. Deelnemer Florapro, Kroon van Holland en Zonnegrond. Welke finalist verdient volgens jou de prijs voor de meest duurzame innovatie?

Is het de duurzame bloemist met de BloemenboxX die terug de keten in kan? Het energieproject waarbij groene stroom van het land komt of wordt de winnaar van de Let's DO Award een koploper die zich sterk maakt in de regionale voedselketen. Bekijk de duurzame en innovatie projecten of ga gelijk door om te stemmen!

'Communicatie tot op de bodem'

Een bloemetje in de duurzame BloemenboxX is een waar geschenk en kan netjes terug de keten in. Ruud Steur, mede-eigenaar en oprichter van Florapro ontwikkelde en introduceerde deze BloemenboxX samen met FloraNL. Door deze samenwerking blijft het product betaalbaar en kan de BloemenboxX landelijk worden uitgerold en ingezet. 

De BloemenboxX is vervaardigd van volledig duurzaam materiaal en gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking in samenwerking met SpingerUit Drukwerk. Dit verhaal wordt ook verteld op de bodem. Daarbij is de BloemenboxX zeer praktisch en recyclebaar. 'Uw afval, is namelijk onze zorg'.

'Sterk voor de regionale voedselketen'

Kroon van Holland maakt zich sterk voor een regionale voedsel keten en profileert en promoot de duurzame agrarische sector en visserij. Kroon van Holland herstelt hiermee de relatie tussen boer, visser en burger/consument en brengt mensen dichterbij elkaar. 

'Het land voedt zichzelf en de steden in de regio' door directe productstromen van de regio naar de regionale zorgcentra, horeca en belevering van voedsel coöperaties in de stad. 


'Bouwen aan energieprojecten'

Geen zonnepanelen op het dak, maar zonnepanelen gehuurd op een zonnepanelen park. Goed voor jouw portemonnee, maar ook voor braakliggend terrein van de gemeente. 'In plaats van groente, wordt groene stroom geoogst'.

Zonnegrond streeft naar een 100% duurzame energieproductie in Nederland, voor een schone en duurzame toekomst. Zonnegrond biedt de mogelijkheid om te investeren in duurzame energieprojecten. Het eerste project wordt ontwikkeld in de gemeente Langedijk.


>> Stemmen
>> Finale 9 oktober ‘Nacht van de Duurzaamheid’

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH