Spraakmakend lezingprogramma over circulaire economie in Creatieve Broedplaats

De prikkelende lezingserie zet zich voort. Na een succesvolle eerste avond, organiseert de werkgroep Fairtrade Hoorn op woensdag 12 februari a.s. een nieuwe avond met als thema circulaire economie in de Creatieve Broedplaats op Bierkade 4 in Hoorn. Godard Croon van MVO Nederland, Thomas Adelaar van de iKringloop app en Westfriese ondernemer Mieke Boots gaan deze avond in op het veelzijdige onderwerp. Alle sprekers geven uitleg, handvatten en voorbeelden over het onderwerp Circulaire Economie.

Duurzaamheid is een breed begrip. Wat betekent Circulaire Economie hierbinnen? Hoe kunnen wij dit als burgers, ondernemers en ook politici oppakken? Aan de hand van een geanimeerde presentatie toont Godard Croon wat dit onderwerp inhoudt. Spreker Thomas Adelaar vertelt over zijn toepassing binnen de circulaire economie. 'Hoe creëer je waarde door slim hergebruik van producten, grondstoffen en reststromen?' Momenteel werkt hij aan het operationaliseren van innovaties die het duurzame gedrag van bedrijven, (overheids)organisaties en consumenten prikkelen zoals de iKringloop app. Mieke Boots van miPR aandacht & advies neemt ons mee in haar Experience Nieuwe Economie en legt aan de hand van voorbeelden uit welke principes ten grondslag liggen aan de nieuwe economie. 'Hoe verruim jij jouw perspectief en waar liggen de mogelijkheden?'Lezingserie
De lezingserie over duurzaamheid trapte in januari af en bestaat in totaal uit vier avondprogramma's. Op de eerste avond, op 15 januari stond het thema Beter en slim voedselgebruik centraal. Op woensdag 16 april wordt het onderwerp fair trade belicht. Waarom is fair trade belangrijk en wat kun je hiermee als bedrijf of consument? De werkgroep Fairtrade Hoorn vertelt hierover samen met twee andere sprekers en legt de werkgroep haar doelen uit met betrekking tot de titelaanvraag Fairtrade Gemeente. Tijdens de afsluiter op woensdag 14 mei, geven we extra handvatten richting het bedrijfsleven. Hoe voer je eigenlijk een duurzame bedrijfsvoering? Onder meer Programmamanager duurzaamheid Brenda Balvers van de Gemeente Hoorn en deelnemer Ruud Steur van Florapro vertellen hierover en laten zien hoe duurzaam ondernemen in de praktijk uit te voeren is.

U bent alle avonden van harte welkom. Bij binnenkomst kunt u zich intekenen op de presentielijst. Passend bij de nieuwe economie vindt waardebepaling achteraf plaats, oftewel deelnemers kunnen per avond achteraf bepalen hoeveel ze voor de lezingen willen betalen.

Programma:
19.30 Inloop
20.00 - 21.00 Presentaties
21.00 - 21.30 Stelling en discussie met publiek
21.30 - 22.30 Naborrelen

>>> Meld u aan via Facebook

logo rabobank foundingpartner DOinNWH