Sari Fair Fashion en Indian Summer Festival Langedijker genomineerd

De laatste voorronde in de Hal-regio van de Let's DO Award vond plaats in Langedijk. Om duurzaam ondernemen te stimuleren stond ook een mini-symposium over lokaal samenwerken op de planning. 

Vijf innovatieve duurzame ondernemers presenteerden hun verhaal, in volgorde van opkomst:
Sander Komen van LED Support, Paul Bijvoet van Bijvoet Energie, Joke Tanja van Sari Fair Fashion, Marco Kuiper van Indian Summer Festival en Teus Olivierse van Solar Electricity. Sari Fair Fashion en Indian Summer Festival Langedijker zijn de genomineerden voor de Let’s DO Award. Eerst volgt een publieke stemming georganiseerd door HDC Media, waarna drie de uiteindelijke winnaars door gaan naar het Powerhouse.

Het publiek en de jury, bestaande uit Hans Cornelisse (burgemeester Langedijk), Martha Klein (bestuur DOinNWH) en Arnoud Hemkes (Pepsico), zorgden ervoor dat het een spannende battle werd. Mensen gaven aan dat ze het moeilijk kiezen vonden, want het waren vijf inspirerende en heel verschillende bedrijven ‘je gunt het ze allemaal’, volgens één van de aanwezigen.


Duurzaam ondernemen

Burgemeester Hans Cornelisse had in zijn inleiding het belang van duurzaam ondernemen al aangegeven, immers de klant is er steeds meer in geïnteresseerd. "Als bedrijf moet je wel een goed eigen verhaal hebben”. En hij gaf aan uit ervaring te weten dat duurzaamheid binnen de eigen organisatie lastig is en daagde de eigen gemeentelijke organisatie uit er voor te zorgen dat de personeelsafdeling de meest groene afdeling is. Dan gaat het stromen door het hele bedrijf.

Samenwerken als gemeente en (MKB) bedrijven aan verduurzaming van de bestaande woningbouw gaat georganiseerd worden net zoals met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe invulling te geven aan social return. Het platform duurzaam ondernemen en de BKL en AOL samen om te tafel op weg naar verdere samenwerking met de gemeente als verbindende schakel; mooie concrete resultaten van een inspirerende middag in het gemeentehuis.

Let’s DO Award
De Let’s DO Award is een prijs voor MKB-ondernemingen die succesvol zijn door duurzame innovaties toe te passen in hun bedrijfsprocessen, producten en/of diensten.

De Let’s DO Award is een initiatief van het business netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland (DOinNWH) welke voor het eerst wordt uitgerold in de HAL-regio in nauwe samenwerking met HDC Media, Rabobank Alkmaar e.o. en de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH