Presentatie Burgemeesterboek

'Duurzaam innoveren kan iedereen'

Iedere tijd vraagt om zijn eigen manier van innoveren. Onze tijd vraagt om burge(r)meesters: bijzondere burgers met lef die een heldere visie hebben op de toekomst. In het Burge(r)meesterboek beschrijft auteur Pepik Henneman hoe in Noordwest-Holland, burgers samen met bestuurders, beleidsmedewerkers, ondernemers en inwoners aan een duurzame regio werken. Van de 14 burgermeesters die mede auteur Debora Timmerman portretteerde komen er 6 uit Noordwest-Holland!

BurgemeesterboekHet Burgermeesterboek wordt vandaag gepresenteerd in Noordwest Holland. Pepik zal hetboekaanbieden aan onder anderen Brendan de Graaf, Mike Venekamp, Fred Gardner, Arjan Postma, Rutger Jan Bredewold. Dit zijn lokale burgermeesters die allen op hun eigen manier bijdragen aan duurzame innovatie in de regio. Met hun energiecoöperaties, bewonerscooperatie, toerkaart, kampeerboten en fairtrade handel jagen deze pioniers duurzame ontwikkeling aan in deze regio! En dat vanuit de gemeenschappelijke visie op duurzame ontwikkeling in de regio: 'toekomst in de kop'.
Lees verder op Issuu.com (link opent in nieuw venster).

 

Steeds vaker nemen bedrijven, burgers en maatschappelijke organisaties zelf het heft in handen: in hun eigen omgeving, binnen hun eigen netwerken en met eigen financiële- en communicatiemiddelen zijn ze in toenemende mate in staat wel antwoorden op grote vragen van deze tijd te formuleren. De drijvende krachten achter deze beweging van binnenuit noemt Pepik burge(r)meesters: burgers die het vermogen hebben een duurzame toekomst concreet te maken. Het zijn deze mensen die een nieuwe vorm van leiderschap inhoud en gestalte geven; niet gekozen en niet vanuit hiërarchie, maar vanuit bezieling, betrokkenheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Met hun praktijk en zienswijze creëren zij zowel fysieke, mentale als financiële ruimte voor vernieuwing.

Pepik Henneman en mede auteur Derk Loorbach beschrijven in het Burge(r)meesterboek een methode waarbij initiatieven en ideeën van koplopers uit het bedrijfsleven, overheid en samenleving worden verbonden tot een gezamenlijke visie en aanpak. Deze benadering is gebaseerd op de laatste inzichten uit transitiemanagement, co-creatie en ervaringen met diverse succesvolle lokale pioniersprojecten. Het boek helpt gemeentes, provincies en lokale pioniers om samen innovatieprocessen te versnellen. Je kunt je eigen kopie van het boek bestellen op Vangorcum.nl(de link opent in een nieuw venster).

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH