Huis vol Energie ook in Noordwest-Holland

Op zaterdag 1 juni 2013 zetten energiepioniers van Nederland via een Huis Vol Energie.nl hun deuren open zodat iedereen kan ervaren hoe mooi, comfortabel en natuurlijk het is om in een energieneutrale woning te wonen. Met eigen ogen kan iedereen zien wat er komt kijken bij een energieneutrale verbouwing. 

Huis Vol Energie.nl is een initiatief van Energiesprong | Platform31. Het is een landelijke ‘community’ voor particuliere woningeigenaren die de ambitie hebben hun huis energieneutraal te (ver)bouwen. Dit online platform ondersteunt een groeiende groep mensen met energiezuinige ambities om elkaar te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen. Voor en door deze community van Energiepioniers worden onder meer bijeenkomsten, huisbezoeken en workshops georganiseerd. 

Steeds meer mensen hebben door dat het slim is om energieneutraal te wonen: evenveel energie gebruiken als je zelf opwekt. Voor het comfort, voor het klimaat, voor de portemonnee en omdat het leuk is. Op Huis vol Energie.nl kun je energiezuinige woningen bekijken, waarbij inzichtelijk wordt welke energiegerelateerde maatregelen zijn toegepast. Je kunt bovendien vragen stellen aan communityleden (de Energiepioniers), je kunt hulp vragen bij de eigen woning en meer te weten komen over te nemen maatregelen op bijvoorbeeld het forum. 

Deelnemer Ranzijn Installatiebedrijf is een van de leveranciers tijdens Huis vol Energie. Wil je dus aan de slag met jouw woning energieneutraal maken, kun je met hen contact opnemen. Ook in de gemeente Alkmaar, Hoorn en Medemblik kun je via het Duurzaam Bouwloket onderzoeken, hoe jouw huis energieneutraal kan maken. 

En naast Energieneutraal wonen, bestaat ook energieneutraal werken. In het kader van het
project Zon op MKB werden in mei ruim 130 zonnepanelen gelegd op de units van Kamerlingh Onnesstraat 14 in Alkmaar bij BG accountants en mediapartner boozd.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH