#3 Op bezoek bij: Keukencentrum Texel

Het is mooi om te zien hoe Marjet van der Vis, eigenaar van Keukencentrum Texel, haar zaak runt vanuit een passie voor koken. Die passie is verweven in alle elementen van het bedrijf waarin een kookwinkel, keukenzaak en kookstudio als één concept is geïntegreerd. 

Marjet stapte in 1990 in het familiebedrijf om zich te richten op de keukenafdeling. In de jaren die volgden wordt het keukencentrum uitgebouwd tot een begrip op Texel. Marjet nam het keukencentrum volledig over en bouwde het uit met een kookstudio en kookwinkel. In april 2011 verruilde Marjet haar oude showroom van 85 vierkante meter voor een volledig duurzaam bedrijfspand met 550 vierkante meter. Ook in deze ontwikkeling toonde Marjet haar ondernemerschap. Het pand werd volledig in eigen beheer ontwikkeld met duurzaamheid als belangrijke peiler. Ze zocht de samenwerking met lokale ondernemers om alle benodigde kennis en expertise te benutten. Na een zware aanvraagprocedure kreeg het plan in mei 2010 een groenverklaring van Agentschap NL voor Zeer Duurzame Utiliteitsbouw. Hierdoor kon het pand, als één van de weinigen in Nederland, gefinancierd worden met een Rabobank Groenhypotheek. Meer over de nieuwbouw

Een jaar na de opening van het nieuwe pand wordt het ondernemerschap beloond. Op 12 maart 2012 wint Keukencentrum Texel de Texelse Ondernemersprijs 2012 en een maand later wint Marjet met haar Keukencentrum Texel ook de Ondernemingsverkiezing Noord Holland in de categorie MKB Klein.

Marjet is een inspirerende ondernemer met visie en passie. Ze heeft praktijk ervaring in het ontwikkelen van een duurzaam bedrijfspand en is graag bereid deze kennis te delen. Ook is zij
 op zoek naar andere inspirerende ondernemers en innovatieve ideeën om haar bedrijf nog duurzamer te maken. Kijk voor meer informatie over Keukencentrum Texel op www.keukencentrumtexel.nl.

Mogen we bij jou op bezoek komen? Neem contact op met Ruud Kos.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH