Nieuwsbrief 24 mei 2016

Bijeenkomst: Circulaire Innovaties op Texel
Datum: 9 juni, 15.30 - 20.30 uur
We bezoeken de eerste Noord-Hollandse lokale composteermachine op Texel. Het circulaire proces zet binnen 24 uur al het organisch (voedsel)afval om naar compost en het is ook mogelijk om tegelijkertijd composteerbare disposables  te verwerken. Leverancier Ecocreation legt ons uit hoe het werkt, waarom dit goed is voor het milieu en hoe het de klant ook direct een kostenbesparing van meer dan 85% op de afvoerkosten oplevert. De gemiddelde terugverdientijd van de klant ligt tussen de 1 en 4,5 jaren.
René Jager van Paal 9 ontvangt ons graag en maakt ons deelgenoot van zijn ervaringen met de composteermachine en hoe zij het systeem in hun proces geïntegreerd hebben. 

Programma:
15:15 verzamelen bij de boot naar Texel 
15:30 boot naar Texel
16:00 fietsen naar Paal 9
16:30 ontvangst en toelichtingen composteermachine
18:00 hapje en drankje
19:15 naar boot fietsen
20:00 boot naar Den Helder
20:30 ieder zijns/haars weegs

De eigen bijdrage bedraagt 
€15,00 p.p.
(kosten bootticket, fietshuur, eten en drinken)

Meld je hier aan, dan zorgen wij voor de overtocht en fiets!
Zien wij jou vandaag bij IDEA?
Vandaag, dinsdag 24  mei,  organiseert IDEA het symposium "een goed idee vindt altijd geld". Hier de link voor meer informatie en aanmelding. 

Duurzame expeditie najaar 2016!
Met een overduidelijke meerderheid van stemmen in de poll staat de expeditie langs Noord-Hollandse duurzame bedrijven bovenaan! Samen met het DORA netwerk (Duurzaam Ondernemen Regio Amsterdam) zijn de eerste acties voor organisatie in gang gezet. We mikken op de Dag van de Duurzaamheid  maandag 10 oktober. Binnen enkele weken hopen we de datum te kunnen vastleggen. Wordt vervolgd, houdt de nieuwsbrief in de gaten…

Nieuws van onze partners  
MVO Factor biedt deze maand 10 gratis Duurzame Communicatie Scans aan. Speciaal voor ondernemers die meer klanten willen bereiken met hun duurzame bedrijf, product of dienst en die behoefte hebben aan ondersteuning voor het goed opzetten van de online marketing. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden voor een Duurzame Communicatie Scan. Adrieke de Kraker neemt dan contact op.

Ook nieuws te verspreiden? Stuur je highlights aan info@doinnwh.nl.
Inspiratiesessies 2016


Donderdag 9 juni
Dinsdag 27 september
Maandag 10 oktober (hele dag !!)

Woensdag 9 november


Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH