Lustrum symposium Groene ICT en Duurzaamheid

Werken aan groene groei

Op 29 mei 2015 vindt het grootste duurzaamheidsevent in het hoger onderwijs plaats: de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid (SGI 2015) in combinatie met de uitreiking van de SustainaBul op één dag en locatie. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

SGI 2015 is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Het symposium heeft als thema "Werken aan groene groei” en stimuleert samenwerking en cross-overs tussen hoger onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

In de middag reikt het landelijk studentennetwerk voor duurzaamheid Morgen de SustainaBul uit, de duurzaamheidsaward voor universiteiten en hogescholen.                                                     

Programma

Het programma heeft ongeveer 25 sessies in 6 parallelle tracks. De thema’s van deze tracks zijn:

  • Vergroenen van ICT
  • Green ICT skills
  • Smart Learning
  • Smart Sharing
  • ICT en duurzaamheid in Topsectoren
  • Living Labs

Daarnaast is er een keynote-sessie en een featured sessie over de duurzaamheidsaspecten van het delen van e-infrastructuur.

Doelgroep

Het symposium is niet alleen interessant voor voor ICT’ers, maar ook voor opleidingsmanagers, docenten en onderzoekers van ICT opleidingen; studenten; managers facilitair en inkoop; onderzoekers en betrokkenen bij topsectoren en overige geïnteresseerden in het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering te bewerkstelligen.

Het lustrum symposium vindt plaats op 29 mei bij de hogeschool Leiden van 9.30-17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel.

U kunt zich hier inschrijven. Voor meer informatie ga naar surfsites.nl.

Het symposium wordt georganiseerd door SURF in nauwe samenwerking met ‘Morgen’, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Special Interest Group Groene ICT en Duurzaamheid en Green IT Amsterdam.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH