Inspiratiesessie 26 november 2015: financiering voor duurzame ondernemingen

Op 26 november onmoetten we elkaar bij Groot EcobouwCees Groot liet zien hoe een combinatie van goede isolatie en gebruik van een efficiënte warmtepomp en zon-PV zorgt voor een energieleverend kantoor. De hout-skeletbouw van het Eco-office in Egmond zorgt zelfs voor een financiële besparing bij de bouw, omdat met een lichtere fundering volstaan kan worden.


 Jaco Leijdekker presenteerde vervolgens plannen om in Heiloo via een ESCo het industrieterrein de Oude Werf aan significante besparingen te helpen. Of met zonne-energie wellicht ook energieleverend. Al brainstormend met de deelnemers kwam een coƶperatie idee naar voren.


 Dwayne van der Klugt sloot aan met de ins en outs van het PDENH; het Participatiefonds Duurzame Economie van de provincie Noord-Holland). Momenteel beschikt het over € 30 miljoen. Bij succes wordt dit uitgebreid naar € 85 miljoen. Het fonds verstrekt eigen vermogen in de vorm van seed capital, aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dit gebeurt in de vorm van aandelen en (cumulatief) preferente aandelen. Het participatiefonds werkt voor elk project of bedrijf samen met private investeerders. Hierbij voorzien zij in maximaal 50% van de financieringsbehoefte van de ondernemer..

Deze co-creatie samen investeren in duurzame bouw gemist?

Het belang van samenwerken voor een duurzame transitie is met deze sessie weer bevestigd.

 

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH