Innovatieve MKB toppers van Hollandse Bodem

Voor de negende keer is de ranglijst gepresenteerd met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Dit toonden Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media op woensdag 11 juni. Ook een aantal bekende bedrijven vanuit het netwerk DOinNWH eindigden in de MKB Innovatie Top 100 2014, waaronder deelgever Natural Plastics op de 24e plaats.

De hoogste notering is voor de gifvrije, zelfklevende folie van Micanti BV uit Amsterdam, dat wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, Thorn-D®, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing om de aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen te gaan.


Sfeerverslag van de  MKB innovatie top 100 2014

Eigen kracht
"Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben de ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zij jagen de economie aan met vernieuwingen", aldus de organisatie.


Toppers van (Noord-)Hollandse bodem:

Nr. 10 – Cyrtina Dental Group uit Zwaag: Primero kronenn en bruggen;
Nr. 22 – FishFlow innovations BV uit Medemblik: Veilige vismigratie door innovatief vijzelgemaal;
Nr. 24 – Natural Plastics uit Beverwijk;
Nr. 26 – Maru Energy Saving System BV uit De Rijp: Besparen op verlichting, maar nooit te weinig licht;
Nr. 66 – PartTracker BV uit Assendelft: PartTracker voor een Circulaire Industrie;
Nr. 68 – Intelligent Environmental Systems BV uit Alkmaar: Open putdeksel tegen rioolstank en CO2-emissie;
Nr. 76 – FacilityApps BV uit Purmerend: FacilityApps maakt het werken eenvoudig, snel en klantgericht.

De bekendmaking van de negende MKB Innovatie Top 100 vond gisteren plaats in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.mkbinnovatietop100.nl.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH