Incubatorcentrum voor uitvoeren van energie producten of diensten

Voor de energiepioniers in de regio. Alkmaar is een incubatorcentrum rijker in de campus van de Hogeschool INholland. Projecten op het gebied van energie krijgen binnen Incubator Centrum Alkmaar ruim baan sinds 1 november. "De tijd is rijp", aldus Fred Gardner, directeur van Teamwork Technology.Met behulp van het incubator centrum kunnen studenten én ondernemers bedrijven en diensten opzetten op het gebied van energie. "Incubator Duurzame Energie Alkmaar (IDEA) wordt opgericht om deze projecten te ondersteunen, bijvoorbeeld juridisch of financieel en door de bedenkers te verbinden met de juiste contactpersonen binnen de deelnemende organisaties", vertelt ingenieur en uitvinder Gardner, die al twintig jaar ervaring heeft inhet bedenken van technologieën enhet oprichten van bedrijven.

Opleiden

De Incubator wordt gevestigd op de campus van de Hogeschool InHolland. Dit biedt mogelijkheden voor (afgestudeerde) studenten."Studenten moeten ook ondernemend worden en voorbereid zijn op de toekomst. Het aantal ZZP'ers is praktisch verdubbeld en een vaste baan voor het leven is niet meer vanzelfsprekend", zegt Gardner, die binnen Teamwork Technology veel mensen heeft opgeleid. Teamwork Technology ontwikkelde onder meer bedrijven voor het opwekken van energie uit golfbewegingen en de stroming van water. Tevens startte het bedrijf de Noord-Hollandse Energie Coƶperatie en Produbo voor duurzame woningrenovaties in de particuliere sector.

Energietransitie

De Incubatorwil een rol spelen in noodzakelijke energietransitie en de duurzaamheidsdoelstelling van de overheid. In 2035, 50 procent duurzame energie opwekken, waarbij 14 procent in 2020. Grondstoffen worden nu eenmaal schaarser en daardoor duurder. "We moeten als land een voorsprong nemen in het opwekken van duurzame energie", geeft de ingenieur aan.

Gemeente Alkmaar ondersteunt hetinitiatief. Energie Valley, ECN (Energie Centrum Nederland),ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Energy Board zullen samenwerken in het incubator centrum voor de ontwikkeling nieuwe bedrijven. Gardner: "Als incubator gaan wij de plannen voor de bedenkers natuurlijk niet uitvoeren. Wel biedt IDEA de hulp om goede projecten voort te zetten. Durf koploper te zijn!"

Nuchter bekeken..
Fred: Voer ideeën in samenwerking met anderen uit. Probeer een beeld te vormen met anderen. In deze tijd kan het. Dat weten wij, maar jij moet het doen!

door Yildiz Celie

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH