Groene Stadsfestival in Schagen.

Zien, proeven, beleven en genieten op (koop)zondag 28 september tijdens het Groene Stadsfestival Schagen op de Markt en de Gedempte gracht. Meer dan vijftig lokale en regionale bedrijven presenteren een grote variëteit aan duurzame of biologische producten en geven deskundig advies aan de bezoekers. Entertainment, creatieve workshops, gratis hapjes en drankjes én een gratis goodie bag. 

Bovendien zijn er kramen gereserveerd voor lokale instellingen en organisaties die zich inzetten voor goede doelen. Ook de gemeente is aanwezig. Bij de gemeentestand kunnen bezoekers koffie drinken met de wethouder(s) en informatie krijgen over subsidie voor energie besparende maatregelen. 

Uitje voor het hele gezin
Tijdens het Groene Stadsfestival Schagen leert de bezoeker onder andere hoe de energierekening omlaag kan, maar er is natuurlijk véél meer te doen! Schagen FM is de hele dag aanwezig en zendt live vanaf het festival uit. Voor de kinderen zijn er leuke proefjes te doen met zon en windenergie en kunnen er nestkastjes gemaakt worden bij de Energiebus. Ook is een parcours uitgezet, waar proef gereden kan worden met elektrische voertuigen. Kortom een bezoek aan de markt is een leuk uitje voor het hele gezin. Ook de horeca op de markt doet mee en serveert voorafgaand en tijdens het festival (h)eerlijke gerechten. Kom langs en proef!

Organisatie
Het Groene Stadsfestival Schagen is een initiatief van het Millenniumcomité Schagen en de gemeente Schagen. Het festival wordt georganiseerd door Good!. Het doel van het festival is om samen met inwoners, bedrijven en instellingen de stad te verduurzamen.

Belangrijke thema’s voor het Millenniumcomité en de gemeente zijn duurzaam wonen, energie besparen, energie opwekken, duurzaam vervoer, eerlijke handel en vrije tijd. Om de inwoners van Schagen kennis te laten maken met verschillende producten, diensten en services op het gebied van deze thema’s en te laten zien dat duurzaamheid vooral heel leuk is, organiseert de gemeente het Groene Stadsfestival Schagen nu voor de tweede keer.

Interactief voor jong en oud

De markt is interessant voor jong en oud. Bezoekers kunnen de hele middag duurzaam-creatief aan de slag door mee te doen aan verschillende workshops en activiteiten.
Dit jaar is er voor het eerst een samenwerking met de Bibliotheek Schagen. De Bibliotheek gaat speciaal voor het festival op zondag open en hier kan men onder andere verschillende workshops volgen. Op een proefrij-parcours kan de bezoeker elektrische fietsen, scooters en auto’s uitproberen.

Gemeente Schagen
De gemeente Schagen is ook aanwezig met een stand waar bezoekers terecht kunnen voor een gratis kopje (h)eerlijke koffie. Bij de stand geeft de gemeente voorlichting over de subsidie voor energiebesparende maatregelen en haar resultaten op het gebied van duurzaamheid. Er is nog €16.000,- aan isolatie-subsidie beschikbaar. Kom langs en informeer of u in aanmerking komt! Ook ligt hier een duurzame tas voor de bezoeker klaar welke zij zelf kunnen vullen door langs te gaan bij de verschillende marktkramen die meedoen met de goodie bag.

Plaats & tijd
De markt wordt gehouden op zondag 28 september op de Markt en de Gedempte gracht in het centrum van Schagen, pal naast de Grote Kerk. De markt begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Deelnemers
We verwachten dat het Groene Stadsfestival Schagen ook dit jaar weer een groot succes wordt. Er is veel belangstelling voor deelname. De inschatting is dat circa vijftig bedrijven en organisaties deelnemen. De variëteit in het aanbod is groot en maakt de markt voor de bezoeker bijzonder interessant. Van duurzame tuinen tot goede doelen, van biologische voeding tot zonnestroom en van fair trade koffie tot led-verlichting; kortom voor elk wat wils.

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Heeft u duurzame of biologische producten of diensten en mocht u nog mee willen doen aan het Groene Stadsfestival Schagen, stuurt u dan een e-mail naar henriette@good.nl of bel 072-5729794.

Het festival wordt voor de tweede keer georganiseerd door Millenniumcomité Schagen en de gemeente Schagen en valt samen met een koopzondag. De eerste editie trok meer dan 3.000 geïnteresseerde bezoekers. 

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH