Fair Festival vierdaagse voor lancering Eerlijkwinkelen route in Hoorn

Proef, voel, hoor, zie en ruik wat duurzaam leven is op de Fair Festival vierdaagse van 26 t/m 29 september. Dé lancering van de Eerlijkwinkelen route in Hoorn! Niks geitenwollensok, maar juist genieten van producten, die gemaakt zijn met hart en ziel en een parel voor het oog zijn.

Vierentwintig ondernemers, gericht op duurzaamheid, komen op een uitvouwbare plattegrond in creditkaart formaat, die aangeeft waar Fairtrade, Biologisch, Tweedehands en Eerlijk overige producten te vinden zijn in Hoorn. Het is een mooi vormgegeven kaart met een helder overzicht. Hoorn is hiermee de 33ste stad op de kaart in Nederland met een Eerlijkwinkelen route. In totaal worden voor Hoorn 10.000 routes gedrukt op FSC papier met milieuverantwoorde inkten. Dit wordt gevierd met een vierdaagse lancering!

Opening
Iedereen is welkom bij de officiële opening op donderdag 26 september vanaf 17.30 uur in de HMK {Hotel Maria Kapel} op Korte Achterstraat 2a in Hoorn. Vier dagen hebben vierentwintig ondernemers in deze schitterende ruimte verrassende productpresentaties, neergezet door Stijlburo Pascale Kouthoofd. Contrabassist en zangeres Madelief van Vlijmen speelt om 18.15 uur een gekozen nummer in aanloop tot het officiële openingsmoment. 

Programma
Op vrijdag 27 september bent u opnieuw van harte welkom vanaf 10.00 uur voor de productpresentaties. Tegelijk kunt u genieten van een (h)eerlijk koffie of thee met taart, geserveerd door de gastvrouwen en -heren van Zorgbakkerij de Molenwiek, Café del Mar en de L'Orangerie SG Newton. Op de zaterdag 28 september is er een proeverij met diverse deelnemers uit de route, zoals Bagels&Beans. Ter gelegenheid van de lancering zeefdrukt Liesbeth Verhart van Pini Piru met eerlijke chocolade. Op de route daarentegen is zondag 29 september een doorlopend interieur(kleur)advies in te winnen bij Wondermooi op Grote Noord 20. Ook zijn tijdens de vierdaagse, bewustmakende filmpjes en documentaires te bekijken. De Maria Kapel is per slot van rekening het oude filmhuis.

De Eerlijkwinkelen route en het vierdaagse programma zijn verkrijgbaar bij de Maria Kapel op Korte Achterstraat 2a achter de Hema in Hoorn van 26 t/m 29 september. De Eerlijkwinkelen routekaart is tevens vanaf 26 september mee te nemen bij de gemeente, de vierentwintig deelnemers en te downloaden op www.eerlijkwinkelen.nl


>> Meer informatie
>> bekijk het programma

De EerlijkWinkelen routes worden sinds 2010 geïnitieerd door de Stichting Eerlijk Winkelen. De werkgroep Fairtrade Hoorn is gevraagd door de organisatie MVO Loont om een Eerlijkwinkelen route in Hoorn uit te zetten.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH