EPWF zoekt daken in West-Friesland

Dak gezocht! Door er zonnepanelen op te plaatsen, besparen ondernemers veel geld op hun energierekening. Hoeveel? Dat maakt de energiescan snel duidelijk.Het kersverse Energie Platform West-Friesland (EPWF) wil zoveel mogelijk West-Friese bedrijven snel en voordelig laten overschakelen op zonne-energie.

"Dit is voor ondernemers in West-Friesland het moment om door te pakken”, aldus projectleider Gerard Fit. "Er is een enorme behoefte aan. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe hoger het inkoopvoordeel en des te sneller de investering is terugverdiend.” EPWF laat met een grote campagne de bedrijven weten dat je met een dak geld kunt verdienen en duurzaamheidswinst kunt realiseren. 

Het kennis- en partnerplatform EPWF presenteert zich deze week met de website www.epwf.nl en de actie ‘Dak gezocht’, gericht op West-Friese bedrijven. EPWF biedt – samen met vooraanstaande leveranciers uit West-Friesland - ondernemers de mogelijkheid om forse besparingen op de energienota te realiseren. Gerard Fit: "Investeren in zonnepanelen levert veel meer op dan een spaarrekening. EPWF biedt de mogelijkheid om de investering geheel of gedeeltelijk te financieren. Zonnepanelen laat je plaatsen voor 25 jaar, ondernemers verdienen die investering altijd in veel kortere tijd terug en gaan daarna verdienen. Door samen in te kopen, pakken we als West-Friese bedrijven ook nog eens extra voordeel op de inkoop en de montage .Het is mooi meegenomen dat de actie ook nog eens werkgelegenheid in de regio oplevert. Het milieu, de ondernemers en werkgelegenheid winnen er allemaal bij.”

EPWF is een initiatief van de Energie Coöperatie West-Friesland (ECWF). Deze eigen West-Friese coöperatie levert aan steeds meer bedrijven duurzaam opgewekte energie, waardoor grote kostenbesparingen worden gerealiseerd. Voor het ondersteunen en faciliteren van duurzame energieprojecten is nu de EPWF in het leven geroepen. De website is bedoeld voor alle bedrijven die op zoek zijn naar nuttige en betrouwbare kennis over duurzame energie, tips om geld te besparen en aanbiedingen van betrouwbare partners West-Friesland.
Partner ZON Energie Groep
Gerard Fit weet uit onderzoek en via de coöperatie dat veel bedrijven staan te popelen om over te gaan op zonne-energie: "Energie wordt steeds duurder. Iedereen wil geld besparen. Ondernemers zien alleen door de bomen het bos niet meer en hebben behoefte aan eerlijk advies. Met een energiescan biedt EPWF de helderheid die nodig is om een verantwoorde beslissing te nemen. Het maakt duidelijk welk rendement de zonnepanelen voor het bedrijf opleveren, gewoon in keiharde euro’s. Maar de scan laat ook zien welke maatregelen nog meer geld opleveren. Er kan – los van de zonnepanelen - al snel 15 tot 20% worden bespaard met investeringen die binnen twee jaar zijn terugverdiend.”

Meedoen
Meedoen aan ‘Dak gezocht’ is simpel: vul het aanmeldingsformulier op www.epwf.nl/dakgezocht in. Hoe meer aanmeldingen des te groter het inkoopvoordeel. Deelnemers moeten wel lid worden van de eigen West-Friese energiecoöperatie ECWF: "Het hoeft niet, maar ze kunnen dan meteen ook profiteren van de lage energieprijs van onze eigen coöperatie en al onze andere diensten. Wij werken zonder winstoogmerk. Bedrijven die na de energiescan besluiten om toch geen zonnepanelen te laten plaatsen, betalen slechts € 400 voor een uitgebreid adviesrapport uit de energiescan. Een scan die dat geld dubbel en dwars waard is en snel kan worden terugverdiend door de tips op te volgen. Gaan de bedrijven met de zonnepanelen het dak op, dan is de energiescan gratis.”

Images: www.epwf.nl

logo rabobank foundingpartner DOinNWH