Energy Tour 12 juli 2013 door Innovatiesnelweg

Innovatiesnelweg nodigt u uit voor een Energy Tour in de ochtend van vrijdag 12 juli a.s. en neemt u mee op excursie langs drie projecten:

Renovatie stolpboerderij CO2 neutraal - Bijvoet Energie - Heerhugowaard
Een 100 jaar oude stolpboerderij in Heerhugowaard wordt op dit moment volledig duurzaam gerenoveerd. De technische installatie bestaat uit een CV pelletketel met een automatische toevoer van houtpelletkorrels (met een magazaijn van 7000 kg). Deze ketel zorgt ook voor warm tapwater en heeft een buffertank van 1000 liter, alles aangesloten op een HR-pomp. Aanvullend zijn vacuümbuis-collectoren op het huis geplaatst om ’s zomers warm tapwater te leveren en PV-panelen voor de elektra. Alles wordt aangestuurd door 1 centraal online systeem met naregel- en monitoringsmogelijkheden. Hiermee is de boerderij volgens berekeningen zo goed als energieneutraal.

Energieneutraal bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein de Weidjes - Groot Ecobouw - Egmond aan den Hoef
Het Eco-office gebouw heeft een uitgekiend pakket aan duurzame maatregelen. Naast duurzame verlichting en materiaalgebruik(FSC hout, sedum dak) is het gebouw 3x beter geïsoleerd dan een woning. Een collectief WKO systeem (6 gesloten bronnen van 120 meter diep) voorziet het complex van duurzame warmte en koude.  Initiatiefnemer Groot Ecobouw verzorgt de monitoring van het energieneutrale pand zodat de installaties geoptimaliseerd kunnen worden en eventuele opgedane ervaringen en kennis gedeeld kunnen worden met de markt.

Energieneutrale nieuwbouw monument middels Energy 2020 concept - Stam Bouw - Uitgeest
In Uitgeest wordt een ‘Energie Plus Woning’ gerealiseerd door Energy 2020 BV en Stam Bouw. Energy 2020 is een pionier op het gebied van de energiezuinige woningen en komt met een revolutionaire doorbraak; een huis dat meer energie kan opleveren dan het verbruikt. Deze ‘Energie Plus Woning’, die Stam Bouw bouwt op de Westergeest 71 in Uitgeest, illustreert hoe de bouwsector in de regio Noord-Holland Noord actief innoveert en de duurzame toekomst nu al uitrolt.

Tijden en locaties - Vrijdag 12 juli 2013
- 09.00 uur Inloop en koffie. Bijvoet Energie, Middenweg 1, Heerhugowaard (volg borden Intratuin)
- 09.30 uur Paul Bijvoet geeft uitleg over de duurzame installatie in de boerderij
- 10.00 uur Vertrek per bus naar Egmond aan den Hoef
- 10.15 uur Cees Groot geeft uitleg over het bedrijfsverzamelgebouw Eco-Office
- 11.00 uur Vertrek per bus naar Uitgeest
- 11.15 uur Emiel Ranzijn, Energy 2020 en Paul Stam, Stam Bouw, geven uitleg over de 'Energie Plus Woning'
- 12.00 uur Napraten met een broodje
- 12.30 uur Vertrek per bus naar Heerhugowaard
- 12.45 uur Einde

Parkeren: Direkt naast Middenweg 1, Heerhugowaard is voldoende gratis parkeergelegenheid.
OV: Bus 160 van station Alkmaar en Heerhugowaard, halte Park van Luna

Aanmelden op de website van Innovatiesnelweg.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH