Eén miljoen subsidie voor duurzaam renoveren koopwoningen

Eén miljoen euro subsidie is beschikbaar sinds 1 januari 2015 voor de duurzame renovatie van bestaande woningen in Noord-Holland. Het doel is 100.000 koopwoningen energieneutraal te maken.

"Met deze regeling willen we woningeigenaren net even dat extra zetje geven om te investeren in een duurzame verbouwing. Dat levert de sector meer werk op en dus banen,” zegt gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland.Daarnaast wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven.

Eisen
De aangekondigde regeling is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, tot een energieneutraal niveau of tot ‘nul op de meter’.
Het gaat dan niet om standaardmaatregelen, zoals het aanbrengen van een zonnepaneel of spouwmuurisolatie, maar om vergaande maatregelen. Bouw bijvoorbeeld een schil om huizen, voor ultieme isolatie.

De minimale investering bedraagt 25.000 euro, de provincie draagt 20 procent in de kosten bij (tot maximaal 10.000 euro voor de ‘nul op de meter’). De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren en verhuurders. De regeling loopt tot 1 juli 2016. Zie voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden het subsidieloket van de provincie Noord-Holland.

Energieneutraal
De regeling ‘duurzaam renoveren Noord-Holland’ maakt deel uit van het door Provinciale Staten vastgestelde Impulspakket Economie en Werkgelegenheid van € 10,5 miljoen.

Daarnaast levert de provincie met de regeling haar bijdrage aan de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Deze ‘deal’, in september 2014 gesloten tussen overheden, bouwers en banken, is erop gericht om tenminste 100.000 koopwoningen energieneutraal te maken. Die woningen wekken net zoveel energie op als ze verbruiken.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH