Groen en bruisende B&P bij BOJI

Gastvrouw Lia Dekker had de eer om de eerste pitch af te steken. Met een glas groene bubbels bracht ze een toost uit op een vruchtbaar nieuw jaar. Ook klommen Michel van Schaik (Installatie Adviesgroep), Bon Uijting (Syntens), en Martha Klein (DOinNWH) op de blokken voor een pitch over de trends in 2013.

BOIJ is 6 jaar geleden opgericht door Jan en Lia Dekker. Een prachtig bedrijf gespecialiseerd in duurzame buitenmaterialen. Denk aan bestrating, verlichting en tuinmeubilair. Naast leverancier, is Boji een kenniscentrum voor de ‘buitenprofessioneel’. Het bedrijf organiseert regelmatig bijeenkomsten, bijvoorbeeld over het gebruik van nieuwe materialen als bamboe. Een groeiende kring van tuin- en landschapsarchitecten, hoveniersbedrijven en stratenmakers maakt gebruik van de kennis en het netwerk van BOJI.

Dit jaar brengt BOJI, samen met haar partners, ook het duurzame BOJI-label uit. Samenwerken onder een herkenbare vlag wordt voor
BOJI de trend in 2013. 


BOJI Duurzaam voor Buiten

De tweede pitch werd verzorgd door Michel van Schaijk, eigenaar van Installatie Adviesgroep, Ergopartner BV en Kenniscentrum N-H.
Gevestigd in Winkel biedt het consortium aan particulieren en organisaties zoals gemeenten en (zorg)instellingen, kennis en diensten met betrekking tot duurzaam installeren en bouwen, energiebesparing, WMO, ergonomie en levensloopbestendig wonen. Vergrijzing is een belangrijke tendens in onze regio. Volgens Michel zijn technologische ontwikkelingen in de zorg van groot belang om betaalbaar, comfortabel en levensloopbestendig wonen voor senioren mogelijk te maken.

Zorg, Wonen en Energie combineren is de trend in 2013 voor
Adviesgroep Van Schaijk.  

Bon Uijting
 is senior adviseur bij Syntens Innovatie Centrum. Het ontwikkelen van nieuwe business modellen en het ondersteunen van business netwerken is zijn ding. Bon gaf aan dat Syntens in 2013 twee grote projecten in onze regio heeft. Ten eerste de voortzetting van het ‘Kansen Kanon’, gericht op het stimuleren van innovatie in het MKB. Daarnaast wordt er een nieuw project gelanceerd ‘BIG’, dat zich zal richten op nieuwe business concepten voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Bon zal zich in dit kader steeds minder richten op het ondersteunen van samenwerkingsverbanden. 

‘Netwerkinnovatie’ is het nieuwe buzz-woord in 2013 en volgens Bon de toegevoegde waarde van DOinNWH. Meer info: 
www.syntens.nl

Als laatste pitcher was het woord aan 
Martha Klein. Mede-oprichter en bestuurslid van DOinNWH. Aan haar de eer om kort een beeld te schetsen van de plannen van DOinNWH voor 2013. Martha haakte in op de trend van meer samenwerken, wat de voorafgaande pitches naar voren brachten; samenwerken, de krachten bundelen is immers waar DOinNWH over gaat.

Ook werden de plannen voor 2013 gepresenteerd langs drie hoofdlijnen:

  1. Het versterken van het netwerk: meer deelnemers werven en de voortzetting van een maandelijkse Borrel&Pitch op locatie.
  2. In samenwerking met HDC-media (Noordhollands Dagblad) staan er dit jaar twee evenementen op het programma: op 19 en 20 maart de Ondernemers-2-daagse waar een duurzaam ondernemersplein wordt ingericht en wederom op 10.10, de Dag van de Duurzaamheid, het 2PowerHouse. Wellicht voorafgegaan door de nacht van de duurzaamheid. Het idee is om dit keer de thema’s Duurzaam Renoveren, Duurzaam Wonen centraal te stellen.
  3. Het stimuleren van co-creatie staat dit jaar voorop, samen werken aan nieuwe business-concepten, -diensten en -producten. Met diverse gemeenten en Rabobank en werken we aan het opzetten van ‘Lets-DO-Awards’ en met CvRK wordt een traject ‘Ondernemen zoekt Investeerder’ ontwikkeld. Teamwork Technology heeft DOinNWH uitgenodigd voor de ontwikkeling van energieprojecten.

Hoewel Informeren – inspireren – zakendoen de kern van DOinNWH blijft zal het accent in 2013 vooral liggen op UITDAGEN - WEDERKERIGHEID - CO-CREATIE.

Erik de Ronde van Flynth 
stond op de agenda voor een pitch of de trends voor 2013. Hij miste echter de boot in Texel waardoor hij de pitches miste, maar gelukkig nog wel even mee kon borrelen. Zijn verhaal zal zeker via andere kanalen nog aan de orde komen.

De komende Borrel & Pitch is bij ZON Energie op 4 maart in samenwerking met de EnergyBoard.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH