Duurzaam plein op Ondernemers 2-daagse

DOinNWH stond op dinsdag 28 en woensdag 29 mei 2013 op de Ondernemers-2-Daagse om duurzaam ondernemerschap te promoten samen met Florapro®, Elektropartners, Drost Technical Management, Baanbereik, Springeruit Drukwerk, Ranzijn Installatiebedrijf, Eerlijk & Heerlijk, Minca’s Kookkunst op Maat en Sunforce Groen Vermogen. En ook de Prisma Adviesgroep en CvRK (Centrum voor Risicodragend Kapitaal) waren van de partij.

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelde tijdens zijn prikkelende presentatie op dinsdagmiddag: "Banken zijn terughoudend in het verstrekken van kredieten, waardoor steeds meer leningen in familiare kring worden verstrekt of tussen collega-ondernemers. Nieuwe initiatieven staan op.” Hoe dit in de praktijk vorm kan krijgen liet CvRK het publiek zien met het evenement ‘Ondernemer zoekt investeerder’.

Ondernemer zoekt investeerder
Vier ondernemers waren door CvRK grondig voorbereid om in vijf minuten hun business-idee aan het publiek en een viertal serieuze investeerders te presenteren. BRIK fietsen werd uitgeroepen tot meest inspirerende en veelbelovend idee en gaat met CvRK een vervolg traject in.
Een geslaagde try-out die in het najaar een vervolg krijgt als ‘Duurzame Ondernemer zoekt Duurzame Investeerder’. Dus ondernemers met een serieus idee/bedrijfsplan op het gebied van duurzaamheid en innovatie: neem vooral contact op met CvRK!

Borrel & Pitch à la improvista
Dinsdagmiddag 28 mei stond eveneens een geïmproviseerde DOinNWH Borrel & Pitch op het programma. Omdat geen enkele ondernemers op de beurs wat voelde voor een spontane ‘Groene doorlichting’ kregen twee duurzame ondernemers gelegenheid om hun bedrijf en ondernemersvraag te pitchen.

Enginn zoekt start-ups
Als eerste kreeg Roan Borhem de vloer. Roan is directeur van Enginn, gevestigd in Park 20|20,Haarlemmermeer. Enginn is ‘een speeltuin’ waar (startende) innovatieve ondernemers terecht kunnen voor ondersteuning en begeleiding bij het oprichten en tot wasdom brengen van hun bedrijf; letterlijk een proeftuin voor duurzame ontwikkeling.

Het is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Haarlemmermeer, Delta Development Group, Dura Vermeer, JAN Accountants & Belastingadviseurs, Rabobank, Smithuijsen Winters & De Vries, Stichting Urgenda, en KLM. De partijen doen dit vanuit eigen betrokkenheid en ambities op het gebied van duurzame ontwikkeling. Roan’s vraag: Ken je een veelbelovende starter of ben je zelf klaar voor een vliegende start: ga naar www.enginn.nl en neem contact op met Roan.

FloraNL zoekt student
Ruud Steur van Florapro® in Oosthuizen is vooral een business bloemist met diverse bedrijven, overheden en (zorg)instellingen in de portefeuille. Deze duurzame koploper heeft onlangs met een collega het nieuwe bedrijf FloraNL opgezet, opererend vanuit Barendrecht. Wij ontzorgen de bloemist, want diegene wil zich liever niet met administratieve zaken bezighouden. Alleen met bloemschikken”, legt Ruud uit.

Ruud haakte in op het thema ‘Groen doorlichten’, want FloraNL ondersteunt eveneens collega bloemisten om duurzaam ondernemer te worden. "Om als duurzame bloemist gecertificeerd te worden zijn er zoveel regels: het bijgehouden van het percentage ingekochte biologische bloemen en planten, gecontroleerde administratie, duurzame bedrijfsvoering, e.d.. Zelf was Florapro de eerste in Nederland met de status brons volgens de ‘barometer Duurzame Bloemist’ en is inmiddels al opgeklommen tot het niveau ‘zilver’. Naast het voldoen aan de eisen van MPS-A en EKO, hebben ze onlangs een elektrische bedrijfswagen aangeschaft die op de Ondernemers 2-daagse geshowd werd.

Ruud sloot zoals gebruikelijk zijn pitch af met een vraag. Namens FloraNL zoekt Ruud, een student op HBO-niveau als afstudeeropdracht wil onderzoeken wat er onder bloemisten leeft op gebied van duurzaam ondernemen, in hoeverre zijn bedrijven hiermee bezig, welke stappen willen en kunnen ze zetten. Ben jij of ken jij een veelbelovende student op zoek naar een afstudeerplek? Ga naar www.florapro.nl en laat het Ruud Steur weten.

 

 

logo rabobank foundingpartner DOinNWH