Congres Groen Kapitaal op 11/2 voor natuurprofessionals

Het congres Groen Kapitaal wordt georganiseerd voor natuurprofessionals, beleidsmakers, groene ondernemers en experts die zich bezighouden met het thema natuur op woensdag 11 februari. Een middag om je te laten inspireren met voorafgaand een Noord-Hollandse lunch.Tijdens het congres gaat men op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van natuur en biodiversiteit. Het programma bestaat onder andere uit bijzondere sprekers, een interactieve Natuurmarkt waarbij verschillende bestaande initiatieven zijn te ontmoeten en workshops kunt doen waarin er aandacht is voor natuurcombinaties zoals landbouw, water en stedelijke ontwikkeling.

Programma
11:30 Inloop
12:00 Bijzondere Noord-Hollandse lunch
13:15 Officiële opening met prof. dr. Geert de Snoo en prof. dr. Frank Berendse
14:15 Break-out sessies (water, landbouw, stad, bedrijven, natuur)
15.15 Markt met projecten
15:45 Podium voor natuurinitiatieven en uitreiking Gouden Roerdomp
16:15 Afsluitend panel met partners van de Provincie Noord-Holland
17:00 Borrel
18:00 Einde programma

Noord-Hollandse lunch
Schuif aan tijdens een bijzondere lunch waarbij producenten en agrarisch ondernemers in de schijnwerpers staan. "Veel lekkers en moois dat Noord-Holland te bieden heeft", aldus de organisatie. Aansluitend vindt de opening plaats door prof. dr. Geert de Snoo en prof. dr. Frank Berendse o.l.v. dagvoorzitter Hans Luiten.

Natuurcombinaties
Daarnaast gaat de organisatie graag samen op zoek naar nieuwe natuurcombinaties: "Puzzel tijdens de break-out sessies mee en leg nieuwe waardevolle samenwerkingsverbanden." Met bijdragen van o.a. Anne-Marie Bor van Ambor Creatie, stadsecoloog Remco Daalder, LTO Noord voorzitter Nico Verduin en natuurbureau De Natuurverdubbelaars. 

Anne-Marie Bor (deelgever van DOinNWH) zal een recente publicatie toelichten: https://www.duurzaamdoor.nl/bedrijven-en-biodiversiteit

Ruimte voor initiatieven
Ook nodigt de Provincie Noord-Holland kansrijke en innovatieve natuurprojecten uit op de Natuurmarkt. "Laat u inspireren door wat er binnen en buiten de provincie gebeurt op het gebied van natuur en biodiversiteit. Daarnaast staan er tijdens het congres drie initiatieven op het podium om te strijden om de Gouden Roerdomp: de aanmoedigingsprijs voor het meest kansrijke natuurinitiatief in de Provincie Noord-Holland."

Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, Amsterdam

>>> Bekijk hier de zes genomineerden voor de Gouden Roerdomp

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH