Direct aan de slag met het boek Duurzaam Bankieren van Ben Verleg

Onlangs verscheen het boek 'Duurzaam Bankieren', van Ben Verleg naar aanleiding van de veranderingen in de financiële sector.

Een pleidooi voor een gezamenlijke visie en een voorzet voor dialoog, ontwikkeling en voortgezet onderzoek, waar iedereen aan mee kan doen, zowel de bankier als de klant, zowel de expert als de leek. 


Wet- en regelgeving
Op de bankencrisis is door de Europese en Nederlandse overheid gereageerd met wet- en regelgeving. Nieuwe voorschriften en aanscherping van toezicht moeten voorkomen dat in de toekomst de Nederlandse Staat weer moet bijspringen.

Banken zijn bezig met cultuurprojecten die de klant centraal moeten stellen. Volgens Verleg is dit allemaal niet genoeg. Na een uitgebreide analyse pleit hij aan de hand van drie verschillende scenario‚Äôs voor een andere weg: Duurzaam Bankieren. Het aanpakken van het klimaatvraagstuk vraagt om een andere manier van bankieren. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan wat dat inhoudt en wat daarvoor nodig is. 

Aan de slag
Duurzame ondernemers hoeven niet te wachten op banken. Ga direct aan de slag met alternatieven op kleine schaal. Dit zorgt dat we met elkaar een grote beweging maken. 

Meer informatie op de website van Ben Verleg.
Het E-book is verkrijgbaar via de site of de iBookstore.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH