Blog #2: Wat is duurzame innovatie

De Let’s DO Award is een prijs voor de meest ‘succesvolle duurzame innovatie’ bij het MKB. Wat kun je daarbij bedenken?  

Door: Ans Ursem

New York Pizza gaat elektrisch

Elektrische fietsen worden de laatste jaren meer verkocht dan gewone fietsen. Ze zijn helemaal succesvol geïntegreerd in ons dagelijks leven.  New York Pizza (o.a. in Heerhugowaard). Zij bezorgen pizza’s in een straal van 1,6 tot 1,8 km per elektrische fiets als alternatief voor de scooter. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens milieuvriendelijker. Daarmee zijn ze onderscheidend in hun branche.   Financiering door de klant
De Ekoplaza winkel bij mij in de buurt (Amsterdam) nodigde mij als klant uit om €250 te investeren in zonnepanelen voor op de daken van kinderboerderijen. Ik kreeg daar wel wat voor terug. In ruil voor mijn investering kreeg ik voor € 300 tegoedbonnen te besteden bij Ekoplaza in de komende 3 jaar. Win, win, win voor iedereen.

Champignons en koffie
De champignonkweker GRO Holland (Warmenhuizen) kweekt de champignons op de koffieprut van la Place. Gebaseerd op Afrikaanse ervaringen (als het daar kan dan hier ook) is de samenwerking ontstaan en verder uitgewerkt. De oesterzwammen worden door de transporteur (Vroegop-Windig) die de koffieprut komt brengen, meegenomen en bezorgt bij de la Place restaurants. Bekijk GRO's promotiefilm.

Nieuwe samenwerkingsconcepten – toepassingen van bestaande energiezuinige producten/technieken in nieuwe branches – of mooie verhalen hoe je als ondernemer met je toeleveranciers samen duurzame stappen zet. Dat zijn de voorbeelden die mij en vele anderen inspireren. Die ervaringen en nieuwe concepten zien we dan ook graag terug als aanmeldingen van de Let’s DO Award. Die voorbeelden en verhalen podium geven, de duurzame ondernemers in het zonnetje zetten en zo andere ondernemers weer op ideeën brengen; dat is het doel van de Let’s DO Award.


Doe mee, samen duurzaam ondernemen verder brengen; aanmelden kan tot 3 september op www.mvoprijs.nl (kies voor Let’s DO Award regio). Of lees meer over de Let's DO Award.

logo rabobank foundingpartner DOinNWH