Masterclass Biobased Economy Hoorn

Op 26 mei 2014 vindt de eerste Masterclass van de AgriTech Campus plaats in het Clusius Lab in Hoorn met als thema: Mogelijkheden in een Biobased Economy. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De presentatie wordt verzorgd door de heer Ton Baltissen (LEI Wageningen UR). Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd wat biobased economy is en wat u er als ondernemer mee kunt.

Alternatief
Biobased gaat over grondstoffen gemaakt uit organisch (rest)materiaal, meestal biomassa genoemd. Deze grondstoffen zijn opnieuw te gebruiken in een andere vorm en/of biologisch afbreekbaar. Dit als alternatief voor het gebruik van fossiele grondstoffen.

Kansen
Voor de agrarische sector betekent dit nieuwe kansen; bijvoorbeeld door waarde te creëren uit plantaardige reststromen of om planten te gaan telen voor de productie van waardevolle inhoudsstoffen. Voorbeelden zijn: de productie van afbreekbare bioplastics en natuurlijke ingrediënten voor o.a. de cosmetische, agrochemische en farmaceutische sector. Galantamine uit narcis is een goed voorbeeld vanuit de bollenteelt. Het doel is om u als ondernemer in de regio op de hoogte te brengen van wat biobased economy inhoudt en de kansen die biobased productie biedt voor de toekomst.

Programma: 
15.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.45 uur Inleiding door de heer Martijn Grosmann, projectleider AgriTech Campus
16.00 uur Mogelijkheden in een Biobased Economy door de heer Ton Baltissen (LEI Wageningen UR)
17.00 uur Vragen en discussie
17.30 uur Afsluitende borrel
18.00 uur Einde

Aanmelden
Uw aanmelding kunt u sturen naar: aanmeldingen@greenportnhn.nl o.v.v. Masterclass Biobased Economy. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden tot 21 mei 2014. Een bevestiging wordt per mail naar u toegezonden. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u terecht bij Martijn Grosmann, projectleider AgriTech Campus op telefoonnummer 06 54 95 13 13. De beschikbare plaatsen zijn beperkt. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Locatie: Clusius Lab
Blauwe Berg 1a Hoorn
Datum: Maandag 26 mei 2014

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH