Derde Borrel&Pitch: Warm onthaal in duurzame StayOkay Egmond

Eén van de eerste ondernemers die enthousiast reageerde op het initiatief van DOinNWH was Sander Bodegraven, bedrijfsleider StayOkay Egmond:"Kom een keer bij ons kijken, we hebben net een enorme verbouwing achter de rug en onze StayOkay is nu één van de duurzaamste hostels van Nederland."

Zeker degenen die StayOkay al langer kenden, waren onder de indruk van de metamorfose. Het is niet alleen een open, licht, ruim, uitnodigend gebouw geworden, het StayOkay vult 
ook een ‘Goed Bezig’ concept in en is gecertificeerd met het Europese Ecolabel. 


Zonnepanelen op het dak, biologische catering, duurzame dienstkleding, afvalscheiding, energiebesparing én een eigen uitvinding: flexbedden. Uiteraard ook veel aandacht voor de People en Profit-kant van het bedrijf.

De rondleiding leverde veel positieve feedback op. Sander gaf aan dat hij veel had gehad aan de workshop ‘Duurzaamheid loont’ van de Prisma-Adviesgroep/HDC-media die hij in maart van dit jaar had bijgewoond. "Ik constateerde dat we al heel veel doen maar daar eigenlijk nog maar heel weinig over communiceren."

In de nieuwe, afgeschermde vergaderzaal kregen vervolgens drie mannen het podium voor een korte pitch.

Frans Latjes
, GP Groot – Energie, brak de spits af. "Wie van u heeft al alles gedaan om energie te besparen?” Immers ‘duurzaamheid begint bij jezelf’ en hier is vaak nog enorm veel winst mee te behalen. GP Groot maakt momenteel een ontwikkeling mee van afvalverwerker naar producent van Grondstoffen & Energie. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook bezig met het testen van een micro-biovergistingsinstallatie. Volgens Frans zullen de vrachtwagens van GP Groot waarschijnlijk eerder kleiner dan groter worden: "we gaan naar kortere lijnen en verwerking van afval op locatie.”

Chris van Vleuten,
Bureau Bergen en mede-initiatiefnemer van Duurzaam Droomhuis, introduceerde met veel enthousiasme zijn nieuwe project: Holland aan zee. Vanuit Justerland (plan voor educatief attractiepark in Geesterambacht) en het netwerk dat verbonden rond de ‘Leasure Board’ is het idee ontstaan voor een tv-programma om de kracht van Noordwest Holland in beeld te brengen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te denken.

Ernst van Tongeren
had een meer technisch verhaal. Hij houdt zich als installateur en adviseur al jaren bezig met zonne-energie. Momenteel intensief betrokken bij de ontwikkeling van een certificeringssysteem voor installateurs in de PV-markt. Maar waar hij vooral de aandacht voor vroeg is zijn concept verankeringssysteem voor installatie Zonnepanelen op (stevige) platte daken. Hiervoor zoekt hij nog partners/investeerders om dit product verder te ontwikkelen.

Uiteraard is er na alle verhalen nog flink nagepraat en geborreld.

Voor meer informatie over de locatie:
www.stayokay.com/egmond of gewoon langs gaan.

Zoeken
Deel dit bericht
logo rabobank foundingpartner DOinNWH