#2 Deelgevers aan het woord: Vera van Berge van fruitteeltbedrijf Eerlijk & Heerlijk

De bomen staan vol in bloesem als ik de boomgaard van Vera en Dirk van Berge bezoek. Fruitteeltbedrijf Eerlijk en Heerlijk teelt eerlijk seizoensfruit samen met de natuur.

Door: Ruud Kos


"Wij laveren tussen de Natuur, Consument en de Economie", zegt Vera van Berge. "Als open grond fruitteler zijn we afhankelijk van de natuur. Vorst en hagel kunnen grote en blijvende schade aanrichten. De marktprijzen voor fruit zijn te laag onder druk van de grote supermarkten. De kleine groenteboeren zijn langzamerhand allemaal gestopt."

Eerlijk & Heerlijk ontwikkelt alternatieven om meer waarde uit de oogst te halen. Vanuit de eigen winkel wordt naast vers seizoensfruit ook puur fruitsap, jam, honing en appeltaart verkocht. Onder andere in samenwerking met 'Van Boer tot Bord' worden producten verkocht aan consumenten en horeca. Ook kun je via deze organisatie een moederdag ontbijt laten verzorgen op zondag 11 mei!



"Het is niet altijd makkelijk om met de natuur een goede boterham te verdienen. Maar het is een prachtig vak. Als we morgen 5 miljoen euro krijgen blijven we gewoon fruit telen want dat is onze passie", aldus Vera van Berge.

Wil je ook dat Ruud Kos bij je langs komt? Neem even
contact op!

logo rabobank foundingpartner DOinNWH